Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/chroot/home/minimump/getcloser.hu/html/semina/wp-content/themes/magicreche/dynamic.css) is not within the allowed path(s): (/chroot/home/minimump/semina.hu:/home/minimump/semina.hu:/opt/remi/php54/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/home/sessions:/tmp) in /chroot/home/minimump/semina.hu/html/wp-content/themes/magicreche/framework/plugins/option-tree/includes/ot-functions.php on line 235

Blog

Vajon van olyan, hogy elveszett információ?

Fantasztikus kutatási eredmény arról, mennyire meghatározóak az első hetek, hónapok, évek az agyi fejlődés illetve nyelvi szempontjából. Beigazolódott, hogy az agy mindent elraktároz. Ha passzívan is, de minden megmarad az agyban. Különösen az életünk legelső időszakában elraktározott dolgok.

language is never lost_adoptees

Sőt mi több, “a korán elsajátított információ nem csak hogy megmarad az agyban, de tudat alatt befolyásolja is az agy későbbi működését – akár egy egész életen át is. Minden valószínűség szerint ez azt mutatja, mennyire speciális szerepe van annak, amit életünknek a fejlődésünk szempontjából legoptimálisabb időszakában,” vagyis kisgyerekkorban tanulunk. Ezt a csodálatos tényt muszáj kihasználni. Ezért biztatunk minden szülőt arra, hogy tegye ki minél több impulzusnak a gyermekét, és hogy – a nyelvek az agyra gyakorolt csodahatása miatt/ért – kezdjék korán a nyelvtanulást velük. Mert annyira megéri! :)

Az alábbi cikk azt vizsgálta, hogy vajon hagy-e bármilyen nyomot az agyra a szó szoros értelmében vett anyanyelv, még akkor is, ha azt valamilyen okból kifolyólag csak pár hónapig hallja a kisgyermek, mondjuk pl. azért mert örökbe fogadják. Az eredmény döbbenetes: nem számít, hogy csak pár hétről, hónapról van szó, az anyanyelv nyomai mélyen belevésődnek az agyba, és életünk végéig ott maradnak, ha később egy árva szót sem beszélünk azon az adott nyelven. :) Erre tényleg nem lehet mást mondani, mint hogy döbbenetes!

Forrsá: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141117164334.htm

No Comments Yet


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>