Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/chroot/home/minimump/getcloser.hu/html/semina/wp-content/themes/magicreche/dynamic.css) is not within the allowed path(s): (/chroot/home/minimump/semina.hu:/home/minimump/semina.hu:/opt/remi/php54/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/home/sessions:/tmp) in /chroot/home/minimump/semina.hu/html/wp-content/themes/magicreche/framework/plugins/option-tree/includes/ot-functions.php on line 235

Tanáraink

A Semina tananyagok szerzője, az oktatóközpont alapítója, angol nyelv és irodalom szakos tanár vagyok.

“Fontosnak tartom kiemelni, hogy az anyagok megalkotásánál az az alapelv vezérelt, hogy a tanulás igenis öröm, és hogy minden kisgyermekben benne van a tanulás iránti vágy, amit ha kellőképpen gondozunk, akkor meg is marad. Szentül hiszem, hogy minden gyermek zseninek születik. Születésünk pillanatában határtalan lehetőségekkel és tehetséggel vagyunk megáldva. Vagyis: bármit képesek vagyunk megtanulni, mert az emberi agy tulajdonképpen olyan, mint egy feneketlen kút. Minél fiatalabb egy gyermek, ez annál inkább igaz. És pontosan ez az, amit ki kell használnunk, éppen ezért a Semina anyagok is maximálisan erre az elvre épülnek. Hiszem, hogy a tudás jó dolog, mert nyitottá, befogadóvá, megértővé, toleránssá teszi az embert, ami a mai világban nem csak, hogy elengedhetetlen, de ez a tartós béke egyetlen záloga is. Ami pedig a nyelvek fontosságát illeti, azt hiszem, a 21.században nem kell különösebben kiemelni az idegen nyelvtudás jelentőségét. Nem is beszélve arról, mennyire igaz a régi mondás, hogy „ahány nyelv, annyi ember”.

Az egyik legjobb barátnőm, lelki társam, támogatóm, segítségem. A legelkötelezettebb, legprofibb tanárunk.

Végtelenül elkötelezett, dinamikus, igazi energiabomba, dinamizmusával és személyiségével egyszerűen magával ragadja a gyerekeket.

Végzettsége szerint közgazdász és marketing szakember, így iskolánk operatív irányításáért maximálisan ő felel. Saját bevallása szerint azonban semmit sem élvez annyira, mint a tanítást:

„Egyszerűen imádom a gyerekeket és a tanítást! A világ leghálásabb feladata. Látni, ahogy napról napra egyre többet tudnak, egyre nyitottabbá válnak a világra, és persze egyre többet visznek haza, amitől pedig a szüleik is csak még jobban belelkesülnek. Sőt! Sokszor ők kezdik tanítani otthon a szüleiket – méghozzá pontról pontra úgy, ahogy az óráinkon látják. És mikor a szülők lelkendezve mesélnek erről, hát annál kevés jobb érzés van a világon! Ezért szerettem bele a tanításba, és el sem tudom képzelni, hogy mással foglalkozzam! Abszolút elhivatott vagyok, és kollégáimmal együtt hiszem, hogy a nevelés a legjobb eszköz arra, hogy változtassunk a világon!”

Az ELTE-n végzett óvodapedagógusként.

Svájcban szerzett tanítási gyakorlatot.

Lelkes, elhivatott szakember, és persze férfi lévén a gyerekek nagy kedvence.

Zsombi hitvallása:

 “Imádom a szakmámat. Mindig is pedagógus akartam lenni, annak ellenére, hogy  sokan próbáltak lebeszélni róla, mondván, hogy a tanítás nem kimondottan férfias pálya. Hála az égnek, nem hagytam magam meggyőzni. A gyerekeknek éppúgy szükségük van férfi mintára, mint nőire az egészséges jellemfejlődéshez. Bárcsak több férfi választaná a pedagógusi pályát, vagy venné ki otthon a részét jobban a gyermeknevelésből! Részemről, büszkeséggel tölt el, hogy tanárként hatással lehetek más emberek és a jövő generációk életére, ha úgy tetszik, hozzáírhatok egy sort a nagy történethez. Nap mint nap igyekszem ezen meggyőződésem biztos tudatában tartani az óráimat.”

Bori végzős gimnazista a győri Révai Miklós Gimnáziumban.

Fiatal kora ellenére azonban, már három éve tanít kisiskolásokat, és az egyik leglelkesebb, legcéltudatosabb tanárunk.

De halljuk Borit, magát a gyerekekről és a tanításról:

 „12 éves voltam mikor megszületett a kisöcsém, szóval mikor épp elkezdtem keresni az utamat és önmagamat, akkor egyszerűen kialakult bennem a gyerekek szeretete. Azóta sem értem azokat az embereket, akik azt mondják, hogy a gyerekek elviselhetetlenek, mert csak sírnak, esznek, alszanak, és aztán kezdik elölről újra az egészet. Imádom a gyerekekben – főleg a kisebbekben – az őszinteségüket, és azt, hogy még nem ragadt rájuk a felnőttek pesszimizmusa. A jó humort is imádom, épp ezért isteni gyerekek közé menni, mert nekik még minden vicc új!

 És bár már az ember könyökén jön ki, azért nekem is muszáj elmondanom, hogy a mai világban a nyelvtudás elengedhetetlen. És ezt nem a gyerek szájába kell rágni, hanem megszerettetni vele az idegen nyelveket vagy éppenséggel a tanulást. Hiszen legtöbbjüknek mi, a Semina jelentjük az első direkt-tanulás élményt. Éppen ezért hatalmas felelősség van a kezünkben: hogy mit adunk a jövő generációjának, akikből jó embereket kell nevelnünk, hogy ők majd változást hozhassanak ebbe a végtelenségig megtépázott világba.”